Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken.
Lees meer →

Navigatie

Fietskaart "De Molenkaart van Kempen-Broek"

Fietskaart “Molenkaart Kempen-Broek”

Wie over molens praat, heeft daarbij, bijna automatisch, een beeld voor ogen van de molens in West-Vlaanderen, de Zaanse Schans, Schiedam of Kinderdijk. Beelden van stoere poldermolens en van eeuwenoude statige standerdmolens in West-Vlaanderen op de grens met Frankrijk. Of van de machtige stellingmolens aan de Zaanse Schans, de poldermolens van Kinderdijk of de hoge stadsmolen van Schiedam.  Niemand denkt bij molens aan de molens van Kempen~Broek.

Maar dat gaat veranderen. Molennetwerk Kempen~Broek heeft het initiatief genomen om het molenerfgoed van GrensPark Kempen~Broek (in 2014 door de internationale jury van Communities in Bloom uitgeroepen tot Groenste Regio van de Wereld) op de kaart te zetten. Wist u dat binnen GrensPark Kempen~Broek zo’n vijftig wind- en watermolens staan? Molens die vaak nog regelmatig draaien, soms nog malen en die meestal te bezoeken en te bezichtigen zijn.

 “De Molenkaart Kempen~Broek is niet zomaar een landkaart waarop de molens staan aangegeven zodat de gebruikers met de kaart van molen naar molen kunnen fietsen. Vooral vertelt de kaart een verhaal, Het Verhaal van onze Molens en van ons bijzondere molenerfgoed ”, benadrukt René Weerens van VZW Molenzorg Molenmuseum uit Molenbeersel. Hij is een van de samenstellers van de Molenkaart.  “De Kaart nodigt iedereen nadrukkelijk uit om nader kennis te komen maken met ons molenerfgoed en met de vrijwillige molenaars van GrensPark Kempen~broek”, vult vrijwillig molenaar Toon Verlaak van de Kauliller Molenvrienden aan.

 

Over Molennetwerk Kempen~Broek

Molennetwerk Kempen~Broek is een samenwerkingsverband van de molenorganisaties, moleneigenaren, molenvrijwilligers en molenaars binnen het gebied van GrensPark Kempen~Broek (Nederweert, Weert, Leudal, Cranendonck, Bocholt, Bree, Kinrooi-Molenbeersel, Maaseik). 

In het molennetwerk werken Molenstichting Weerterland, Molenstichting Leudal, VZW Molenzorg Molenmuseum Molenbeersel en de Kauliller Molenvrienden nauw samen met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, de VVV Midden-Limburg, de VVV Weert back office en de Toeristische Diensten van Bocholt, Bree, Maaseik en Kinrooi-Molenbeersel. 

Molennetwerk Kempen~Broek is op internet te vinden op: www.kempenbroekmolens.org

 

De fietskaart “Molenkaart Kempen-Broek” is te koop in ons VVV-kantoor.

Prijs: 1 euro

Er bestaat nu ook een Molenroute-App. Deze voert je langs de mooiste wind- en watermolens van Kempen-Broek.

Zie in bijlage voor de handleiding (onder de afbeeldingen bij Documenten).


Afbeeldingen

Documenten

Download hier onze
brochure !

Contact

V.V.V.-Infodienst Kinrooi
Maasstraat 82
3640 Ophoven-Kinrooi
België

tel. (0032)-(0)89-564736

e-mail: info@toerismekinrooi.be
website: www.toerismekinrooi.be


Website door Cre8 Websolutions

Openingsuren V.V.V.-kantoor:

1 mei – 31 aug:
ma t/m. vrij 9 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u.
zat.: 10 tot 14 u.
Zon- en feestdagen: 10 tot 15 u.

1 sept. – 30 apr:
ma. t/m. vrij 9 u tot 12 u en van 13 u tot 17 u.

Gesloten van zaterdag 19 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021

Nog vragen ? contacteer ons nu