Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken.
Lees meer →

Navigatie

Voor wandelaars

Kinrooi is grotendeels groen. Vooral deelgemeente Molenbeersel is rijk aan natuur. Hier vind je uitgestrekte natuurgebieden zoals het Stramproyerbroek, het Grootbroek, het Urlobroek, de Zig en de Goort. Zij maken deel uit van het grensoverschrijdende landschap Kempen-Broek.

Het Stramprooierbroek ligt in het hart van Kempen-Broek en behoort tot de stilste plekjes van Limburg. Het gebied is rijk aan libellen (het rijkste libellengebied van de Benelux). Vogelkijkhutten gunnen je een blik op de -zeldzame- inwoners, waaronder de grote weerschijnvlinder. De Zig was ooit onderdeel van een uitgestrekt moerasgebied langs de Belgisch-Nederlandse grens.

GrensPark Kempen~Broek als UNESCO Mens- en Biosfeergebied? Lees meer.

 

In Kessenich kan je genieten van de fauna en flora in en rond het Vijverbroek. Misschien spot je wel een buizerd, een zilverreiger of een bever. In Koningssteen-Kollegreend kan je over het knuppelpad naar de vogelkijkhut wandelen. Maar kijk uit voor de Konikpaarden of Gallowayrunderen onderweg. Het prachtige bloemenparadijs van dit natuurgebied trekt veel vlinders en bijen aan.

Ontdek de natuur te voet, per fiets of per paard. De fiets is de ideale manier om dit enorme gebied nog beter te verkennen. Deze kunnen gehuurd worden bij Toerisme Kinrooi.

 

Via volgende link kan u prachtige (natuur)foto's bekijken die fotograaf Koen De Langhe over Kinrooi en het volledige RivierPark Maasvallei gemaakt heeft:

http://fotogeniekbelgie.be/beeldbank/landschappen/rivierpark-maasvallei.html


Afbeeldingen

Download hier onze
brochure !

Contact

V.V.V.-Infodienst Kinrooi
Maasstraat 84
3640 Ophoven-Kinrooi
België

tel. (0032)-(0)89-564736
fax. (0032)-(0)89-562179

e-mail: info@toerismekinrooi.be
website: www.toerismekinrooi.be


Website door Cre8 Websolutions

Openingsuren V.V.V.-kantoor:

1 mei – 31 aug:
ma t/m. vrij 9 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u.
zat.: 10 tot 14 u.
Zon- en feestdagen: 10 tot 15 u.

1 sept. – 30 apr:
ma. t/m. vrij 9 u tot 12 u en van 13 u tot 17 u.

Gesloten van zaterdag 19 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021

Nog vragen ? contacteer ons nu