Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken.
Lees meer →

Navigatie

Overzicht te reserveren activiteiten Kempen-Broek

Onderstaande begeleide wandelingen kan je online boeken via www.kempenbroek.eu/nl/verkenners. Hier vind je ook meer informatie over de activiteiten (periode, locatie, duur, ...).

 

Kempen-Broek in een notendop

Alles wat je altijd wilde weten over het GrensPark Kempen-Broek. Een wandeling over begaanbare wegen voor jong en oud. Kortom een smaakmaker voor een breed publiek.

 

Speuren naar sporen

Ontdek het verborgen leven van de bijzondere dieren in het GrensPark. De Verkenner toont je hoe de dieren leven en hoe je dierensporen herkent. Daarna ga je zelf op zoek, misschien spot je wel een bever of een ree?

 

Kempen-Broek op je tong

Een culinaire wandeling met proevertjes uit de natuur van Kempen-Broek. Ontdek de geuren, kleuren en smaken van het GrensPark.

 

Herbronnen in Kempen-Broek

Stap uit je agenda, neem de tijd om te onthaasten en laat je meevoeren door de stilte. Een Verkenner loodst je door een oogverblindend landschap. Je beleeft de natuur op een bijzondere manier en komt helemaal tot rust.

 

De kracht van water

Water is dé bron van leven in Kempen-Broek. Tal van beken vormen de levensaders van het gebied. De Verkenner brengt je in contact met de diverse functies van water. Wie weet dompelt hij je wel letterlijk onder in de kracht ervan?

 

Weg van Edelherten

Het edelhert is niet alleen een imposante verschijning, maar de koning van het woud speelt een belangrijke rol in het bos. Een Verkenner laat je kennismaken met deze grote grazer. Hij prikkelt je zintuigen en zorgt er voor dat je tijdens een wandeling kennis kan maken met de bijzondere kwaliteiten van dit fantastische dier en zijn omgeving.

 

GrensParkSchattentocht

In dit spannende spel worden de deelnemers in groepen ingedeeld en gaan ze in competitie met elkaar. Aan de hand van GPSen leggen de groepen om het snelst trajecten met opdrachten af... Wie de beste score haalt gaat als eerste op zoek naar de schatkist. Dit is de ideale activiteit voor een teambuilding met je bedrijf of gewoon een leuk uitje met je vereniging, vriendengroep of familie.

Veldlessen

Aan de hand van leuke en uitdagende opdrachten maken kinderen uit het 4de, 5de of 6de leerjaar kennis met de natuur. Ze komen bijvoorbeeld te weten welke bijzondere dieren en planten er leven. Maar ook ontdekken ze dat deze natuur, net als een spons, heel veel water kan opnemen. Zo helpt de natuur ons om in regenrijke periodes overstroming van dorpen en steden te voorkomen. Nu het klimaat verandert en natter wordt, is dat extra belangrijk!

 

 


Afbeeldingen

Download hier onze
brochure !

Contact

V.V.V.-Infodienst Kinrooi
Maasstraat 84
3640 Ophoven-Kinrooi
België

tel. (0032)-(0)89-564736
fax. (0032)-(0)89-562179

e-mail: info@toerismekinrooi.be
website: www.toerismekinrooi.be


Website door Cre8 Websolutions

Openingsuren V.V.V.-kantoor:

1 mei – 31 aug:
ma t/m. vrij 9 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u.
zat.: 10 tot 14 u.
Zon- en feestdagen: 10 tot 15 u.

1 sept. – 30 apr:
ma. t/m. vrij 9 u tot 12 u en van 13 u tot 17 u.

Gesloten van zaterdag 22 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019

Nog vragen ? contacteer ons nu