Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken.
Lees meer →

Navigatie

Kinrooi ... Kom genieten

Kinrooi is gelegen aan de regenrivier de "Maas", in het uiterste NO-hoekje van België. Het telt sinds 1971 vijf deelgemeenten: Ophoven, Geistingen, Kessenich, Molenbeersel en Kinrooi.

Kessenich is het oudste dorp. Tegenover de neogotische Sint-Martinuskerk van Kessenich ligt de ruïne van een robuuste achthoekige mottetoren uit de 12de eeuw.

 

 

Sinds de ontgrindingen in de uiterwaarden van de Maas is Kinrooi een echte watersportgemeente geworden. De Marec-jachthavens "De Spaanjerd" in Ophoven en "Heerenlaak" in Aldeneik bieden plaats aan 1400 boten.

Zonnekloppers kunnen in de omgeving van "de Steenberg" terecht op een mooi zandstrand. Zeil- en surfliefhebbers kunnen op de Maasplassen hun hartje ophalen.

Geeft u liever het roer uit handen dan kan u een vaartocht over de Maas maken met de rondvaartboot "De Paep van Meinecom III".

Voor wie van actie en variatie houdt, biedt Kinrooi en omstreken een waaier aan fiets- en wandelmogelijkheden. Proef de vrijheid van op je fiets en volg de blauwe genummerde signalisatieborden van het grensoverschrijdend fietsroutenetwerk "Kempen en Maasland" of fiets langs een van onze themaroutes: de Molenroute Kinrooi of de Maasvaartroute. Of trek uw stoute schoenen aan en wandel langs bewegwijzerde paden in de natuur- en bosgebieden van het Kempen-Broek en de Drie Eigen.

De drie windmolens en twee watermolens van Kinrooi geven de gemeente haar reputatie van molengemeente.


Afbeeldingen

Documenten

Download hier onze
brochure !

Contact

Visit Kinrooi
Maasstraat 82
3640 Ophoven-Kinrooi
België

tel. +32 (0)89 56 47 36

e-mail: welkom@visitkinrooi.com
website: www.visitkinrooi.com

Website door Cre8 Websolutions

Openingsuren kantoor Visit Kinrooi:

1 april – 31 oktober:
Ma t/m vrij: 9u tot 12u en 13u tot 17u
Zat: 10u tot 14u
Zon- en feestdagen: 10u tot 15u

1 november – 31 maart:
Ma t/m vrij: 9u tot 12u en 13u tot 17u

Gesloten van zaterdag 25 december 2021 t/m zondag 9 januari 2022

Nog vragen ? contacteer ons nu