Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken.
Lees meer →

Navigatie

Cultuur

Het landelijke Kinrooi bestaat uit vijf kerkdorpen: Geistingen, Kessenich, Kinrooi, Molenbeersel en Ophoven. De gemeente is rijk aan opmerkelijke monumenten zoals kasteel Borgitter, het Slichtenhof en drie maalvaardige molens: de Keijersmolen, Zorgvlietmolen en Lemmensmolen. Kessenich pronkt met de ruïne van de 12de eeuwse mottetoren en met de Sint-Martinuskerk, 'parel van het Maasland'.

 

De deelgemeenten Ophoven, Geistingen en Kessenich ademen nog de sfeer uit van eeuwen geleden. Niet toevallig slingerde de Romeinse baan zich door deze drie dorpen. Wil je ervaren hoe het hier vroeger was? Dat kan in de heemkamer van de Geschied- en heemkundige kring Kinrooi, mooi gelegen in het gerenoveerde Slichtenhof in Molenbeersel.

 

Ook de omgeving is oogstrelend. In de prachtige Nederlandse stadjes Thorn en Stevensweert lees je de geschiedenis van de muren! Aldeneik, Maaseik, Bree en Weert (NL) met hun historische, culturele en shoppingtroeven liggen op een boogscheut!

 

Kinrooi is rijk aan folklore. Maar liefst 8 schutterijen zijn hier nog actief, waaronder schutterij Sint-Servatius Raam uit Ophoven. Zij zijn de winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2017. Kleurrijke tradities zoals het putvegen, het 'Malbroek verbranden', de Sint-Maartensvuren en de Molenfeesten lokken jaarlijks veel nieuwsgierigen.


Afbeeldingen

Download hier onze
brochure !

Contact

V.V.V.-Infodienst Kinrooi
Maasstraat 82
3640 Ophoven-Kinrooi
België

tel. (0032)-(0)89-564736

e-mail: info@toerismekinrooi.be
website: www.toerismekinrooi.be


Website door Cre8 Websolutions

Openingsuren V.V.V.-kantoor:

1 mei – 31 aug:
ma t/m. vrij 9 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u.
zat.: 10 tot 14 u.
Zon- en feestdagen: 10 tot 15 u.

1 sept. – 30 apr:
ma. t/m. vrij 9 u tot 12 u en van 13 u tot 17 u.

Gesloten van zaterdag 19 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021

Nog vragen ? contacteer ons nu