Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken.
Lees meer →

Navigatie

Voor wandelaars

Kinrooi is grotendeels groen. Vooral deelgemeente Molenbeersel is rijk aan natuur. Hier vind je uitgestrekte natuurgebieden zoals het Stramproyerbroek, het Grootbroek, het Urlobroek, de Zig en de Goort. Zij maken deel uit van het grensoverschrijdende landschap Kempen-Broek.

Het Stramprooierbroek ligt in het hart van Kempen-Broek en behoort tot de stilste plekjes van Limburg. Het gebied is rijk aan libellen (het rijkste libellengebied van de Benelux). Vogelkijkhutten gunnen je een blik op de -zeldzame- inwoners, waaronder de grote weerschijnvlinder. De Zig was ooit onderdeel van een uitgestrekt moerasgebied langs de Belgisch-Nederlandse grens.

In Kessenich kan je genieten van de fauna en flora in en rond het Vijverbroek. Misschien spot je wel een buizerd, een zilverreiger of een bever. In Koningssteen-Kollegreend kan je over het knuppelpad naar de vogelkijkhut wandelen. Maar kijk uit voor de Konikpaarden of Gallowayrunderen onderweg. Het prachtige bloemenparadijs van dit natuurgebied trekt veel vlinders en bijen aan.

Ontdek de natuur te voet, per fiets of per paard. De fiets is de ideale manier om dit enorme gebied nog beter te verkennen. Deze kunnen gehuurd worden bij Visit Kinrooi.

Via volgende link kan u prachtige (natuur)foto's bekijken die fotograaf Koen De Langhe over Kinrooi en het volledige RivierPark Maasvallei gemaakt heeft:

fotogeniekbelgie.be - landschappen


Afbeeldingen

Download hier onze
brochure !

Contact

Visit Kinrooi
Maasstraat 82
3640 Ophoven-Kinrooi
België
tel. +32 (0)89 56 47 36
e-mail: welkom@visitkinrooi.com
website: www.visitkinrooi.com

Privacyverklaring

Website door Cre8 Websolutions

Openingsuren kantoor Visit Kinrooi:

1 april – 31 oktober:
Ma t/m vrij: 9u tot 12u en 13u tot 17u
Zat: 10u tot 14u
Zon- en feestdagen: 10u tot 15u

1 november – 31 maart:
Ma t/m vrij: 9u tot 12u en 13u tot 17u

Gesloten van donderdag 22 december 2022 t/m maandag 2 januari 2023.

Nog vragen ? contacteer ons nu