Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken.
Lees meer →

Navigatie

Overzicht te reserveren activiteiten Kempen-Broek

Onderstaande begeleide wandelingen kan je online boeken via www.kempenbroek.eu/nl/verkenners. Hier vind je ook meer informatie over de activiteiten (periode, locatie, duur, ...).

Annuleringsvoorwaarden

 

Kempen-Broek in een notendop

Alles wat je altijd wilde weten over het GrensPark Kempen-Broek. Een wandeling over begaanbare wegen voor jong en oud. Kortom een smaakmaker voor een breed publiek.

 

Speuren naar sporen

Ontdek het verborgen leven van de bijzondere dieren in het GrensPark. De Verkenner toont je hoe de dieren leven en hoe je dierensporen herkent. Daarna ga je zelf op zoek, misschien spot je wel een bever of een ree?

 

Kempen-Broek op je tong

Een culinaire wandeling met proevertjes uit de natuur van Kempen-Broek. Ontdek de geuren, kleuren en smaken van het GrensPark.

 

De kracht van water

Water is dé bron van leven in Kempen-Broek. Tal van beken vormen de levensaders van het gebied. De Verkenner brengt je in contact met de diverse functies van water. Wie weet dompelt hij je wel letterlijk onder in de kracht ervan?

 

GrensParkSchattentocht

In dit spannende spel worden de deelnemers in groepen ingedeeld en gaan ze in competitie met elkaar. Aan de hand van GPSen leggen de groepen om het snelst trajecten met opdrachten af... Wie de beste score haalt gaat als eerste op zoek naar de schatkist. Dit is de ideale activiteit voor een teambuilding met je bedrijf of gewoon een leuk uitje met je vereniging, vriendengroep of familie.

Veldlessen

Aan de hand van leuke en uitdagende opdrachten maken kinderen uit het 4de, 5de of 6de leerjaar kennis met de natuur. Ze komen bijvoorbeeld te weten welke bijzondere dieren en planten er leven. Maar ook ontdekken ze dat deze natuur, net als een spons, heel veel water kan opnemen. Zo helpt de natuur ons om in regenrijke periodes overstroming van dorpen en steden te voorkomen. Nu het klimaat verandert en natter wordt, is dat extra belangrijk!

Van bosbad tot hangmat

Deze activiteit is voor iedereen die zijn zintuigen wil open zetten en wil genieten van de mooie natuur in Kempen~Broek. ‘Van bosbad tot hangmat’ biedt een tegenwicht voor de hedendaagse gejaagdheid en stress.

Tijdens de wandeling ontdek je de natuur met al je zintuigen, je neemt dus – figuurlijk - een bosbad. Je voelt het weldadig effect van de natuur.

En om helemaal tot rust te komen, eindig je in een hangmat op één van de mooiste plekjes van Kempen~Broek.

 


Afbeeldingen

Download hier onze
brochure !

Contact

Visit Kinrooi
Maasstraat 82
3640 Ophoven-Kinrooi
België

tel. +32 (0)89 56 47 36

e-mail: welkom@visitkinrooi.com
website: www.visitkinrooi.com

Website door Cre8 Websolutions

Openingsuren kantoor Visit Kinrooi:

1 april – 31 oktober:
Ma t/m vrij: 9u tot 12u en 13u tot 17u
Zat: 10u tot 14u
Zon- en feestdagen: 10u tot 15u

1 november – 31 maart:
Ma t/m vrij: 9u tot 12u en 13u tot 17u

Gesloten van zaterdag 25 december 2021 t/m zondag 9 januari 2022

Nog vragen ? contacteer ons nu